Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Събраха се средства в размер на 9 362,64 лева в кампанията "Да дарим надежда заедно!"....ИНИЦИАТИВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ

    Секретарят на Община Доспат инж.Веселин Калфов благодари на всички дарители за съпричастността им към децата с увреждания. Калфов благодари и на екипа от СУ "Д.Благоев" град Доспат, защото тези инициативи възпитават всички ни.




    Над девет хиляди лева бяха събрани в провелата се дарителска кампания "Да дарим надежда заедно!", инициирана от екип към СУ "Д.Благоев" - гр.Доспат. Кампанията се провежда в подкрепа на лечението на три деца с увреждания: Слави Ашиков, Веселин Халачев и Мартин Байрактаров - и тримата възпитаници на средното училище в града.

    Средствата събрани към 29 юни бяха връчени на церемония, организирана в офиса на Експресбанк пред погледите на учители, родители, ученици. Сред дошлите да уважат събитието бяха инж. Веселин Калфов, секретар на Община Доспат, Миглена Пържанова, представители от отдел "Закрила на детето" към ДСП - Девин.
    Ваня Мутафчева, главен учител в СУ "Д.Благоев" и един от инициаторите на събитието запозна присъстващите относно това как е протекла кампанията. Мутафчева заяви, че всички средства са подкрепени с протоколи и общата сума до момента в размер на 9 362,64 лева ще се разпредели по равно за децата. Една от най-крупните суми в размер на 4091,50 лева е сума, осигурена от благотворителна инициатива, реализирана през месец ноември по време на градски Курбан  на стадиона в Доспат, съобщиха от инициаторите. Останалите средства са от дарителските кутии, които бяха поставени в хранителните магазини в града.
    Секретарят на Община Доспат изрази задоволство от възможността деца с увреждания да бъдат подкрепяни с такива благородни инициативи и благодари от името на Кмета на Общината Елин Радев на целия екип. Калфов допълни, че тази кампания показва, че жителите на Община Доспат са съпричастни към проблемите на хората с увреждания и са готови да помагат и изрази надеждата, че удължаването на кампанията до края на месец юли ще спомогне да се наберат още средства, а те са много необходими ЗА ДЕЦАТА.
    Миглена Пържанова изрази мнение, че много важно е средствата да се използват по предназначение и за децата.













    Всички изразиха мнение, че благотворителността има почва в Община Доспат. От училището от сега обмислят инициативи за Коледа.

    ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОБЯВИХА КАМПАНИЯТА ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕНА ДО 31-ВИ ЮЛИ.

    Ето и набирателната дарителска сметка:

    БАНКОВА СМЕТКА : BG17 TTBB 9400 1527 9198 30 
    SOCIETE GENERALE EКСПРЕСБАНК 
    УЛ.„ТРАКИЯ“ №3 Б  
    ГРАД ДОСПАТ; 
    БЪЛГАРИЯ 




    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: